Recipe Search ResultsΚεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού
Ab logo
  • Κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού

Κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού

by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Nights with friends
Main courses
Κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού

Ingredients for 4 People

4 People
  • 250 g κιμάς μοσχαρίσιος, από λάπα
  • 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κοφτή κ.σ καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ. γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 φλ. τριμμένο ξερό κρεμμύδι (περίπου 150 γρ.)
  • 250 g κιμάς χοιρινός, από σπάλα
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (ή 200 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη)
  • 1 αβγό
  • 2 κ. σ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. τριμμένος πάγος (από παγάκια χτυπημένα στο μούλτι) ή 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό

Start cooking

• Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά τους κιμάδες με όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας με κρύο νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το κρασί και ζυμώνουμε καλά. • Ρίχνουμε το αβγό, ζυμώνουμε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα του κιμά και προσθέτουμε τη φρυγανιά (ή την ψίχα). Προσθέτουμε τον πάγο (ή το παγωμένο νερό) και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς για να πλατύνουν λιγάκι και τα τακτοποιούμε σε λαδωμένο ευρύχωρο ταψί, σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). • Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. • Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και τοποθετούμε τη σχάρα στο μεσαίο ράφι του. Ψήνουμε τους κεφτέδες απευθείας από το ψυγείο, για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους ραντίζουμε με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. ΜΥΣΤΙΚΑ 1. Πριν ψήσουμε τα κεφτεδάκια, δοκιμάζουμε τη γεύση τους ψήνοντας ένα μόνο του σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι και, αν χρειαστεί, προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο ή άλλο υλικό. 2. Για να ψηθούν σωστά τα κεφτεδάκια, με κρούστα εξωτερικά και ζουμερή σάρκα εσωτερικά, χωρίς να «βράσουν», προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο ακόμη και σε υψηλότερη θερμοκρασία, ανάλογα με τη λειτουργία που θα επιλέξουμε (αντιστάσεις ή αέρα).
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Nights with friends
Dinner
All seasons
Main courses
  • Κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού