facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚεφτεδάκια με γιαούρτι
Ab logo
  • Κεφτεδάκια με γιαούρτι
Κεφτεδάκια με γιαούρτι

Κεφτεδάκια με γιαούρτι

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
3/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 2 πολτοποιημένα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ψωμί φέτες μουσκεμένη και στυμμένη
  • 2 κιλά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγά
  • 1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • πιπέρι
  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 2 πολτοποιημένα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ψωμί φέτες μουσκεμένη και στυμμένη
  • 2 κιλά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγά
  • 1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • πιπέρι

Start cooking

Ζυμώνετε τον κιμά, μαζί με τα δύο πολτοποιημένα κρεμμύδια, το ψωμί, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Καθαρίζετε τα δύο κιλά κρεμμύδια, τα κόβετε, τα ζεματάτε σε καυτό νερό και τα σουρώνετε. Στρώνετε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα ταψί, από πάνω τοποθετείτε τα κεφτεδάκια και το ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 1800C για 20 λεπτά. Λίγο προτού γίνουν, χτυπάτε το αβγό μαζί με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και το γιαούρτι. Περιχύνετε το φαγητό και το βάζετε στο φούρνο στους 1800C μέχρι να κάνει ροδαλή κρούστα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Children's party
Lunch
All seasons
Aperitif