facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚεφτεδάκια με πουρέ καρότο
Ab logo
  • Κεφτεδάκια με πουρέ καρότο
Κεφτεδάκια με πουρέ καρότο

Κεφτεδάκια με πουρέ καρότο

Θέλεις μία εύκολη αλλά και ιδιαίτερη συνταγή; Το #MadewithAB ετοιμάζει για εσένα κεφτεδάκια με μανιτάρια, πλιγούρι και πουρέ καρότου!
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 400 g κιμάς ανάμεικτος (για τα κεφτεδάκια)
  • 80 g πλιγούρι (για τα κεφτεδάκια)
  • 100 g μανιτάρια πορτομπέλο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (για τα κεφτεδάκια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 αβγό (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα (για τα κεφτεδάκια)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα κεφτεδάκια)
  • 250 ml ζεστό νερό (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι (για τα κεφτεδάκια)
  • αλάτι (για τα κεφτεδάκια)
  • πιπέρι (για τα κεφτεδάκια)
  • 1200 g καρότα (για τον πουρέ)
  • 2 πατάτα (για τον πουρέ)
  • 100 g βούτυρο (για τον πουρέ)
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο (για τον πουρέ)
  • 5 ml γάλα ζεστό (για τον πουρέ)
  • αλάτι (για τον πουρέ)
  • 400 g κιμάς ανάμεικτος (για τα κεφτεδάκια)
  • 80 g πλιγούρι (για τα κεφτεδάκια)
  • 100 g μανιτάρια πορτομπέλο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (για τα κεφτεδάκια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 αβγό (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα (για τα κεφτεδάκια)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα κεφτεδάκια)
  • 250 ml ζεστό νερό (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι (για τα κεφτεδάκια)
  • αλάτι (για τα κεφτεδάκια)
  • πιπέρι (για τα κεφτεδάκια)
  • 1200 g καρότα (για τον πουρέ)
  • 2 πατάτα (για τον πουρέ)

Start cooking

1. Βάζουμε το πλιγούρι να μουσκέψει στο νερό για 15’. 2. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα σκόρδα και το κρεμμύδι. 3. Σε ένα τηγάνι, τα σοτάρουμε μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 4. Σε ένα μπολ, βάζουμε το μίγμα, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 4’ 5. Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο για 60’. 6. Καθαρίζουμε τα καρότα ολόκληρα, κόβουμε τις πατάτες στη μέση, τα κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 40’. 7. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και αφού τα ραντίσουμε με ελαιόλαδο τα ψήνουμε στο φούρνο για 25’ στους 180οC στις αντιστάσεις. 8. Πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι τα καρότα, ενώ είναι ζεστά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το γάλα και το βούτυρο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses

Shop recipe for 4 servings