Recipe Search ResultsΚεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο
Ab logo
  • Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο

Ingredients for 6 People

6 People
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (Για τη σάλτσα ντομάτας)
  • αλάτι (Για τη σάλτσα ντομάτας)
  • 30 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα ντομάτας)
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (Για τη σάλτσα ντομάτας)
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο (Για τη σάλστα ντομάτας)
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά (Για τη σάλτσα ντομάτας)
  • 150 ml ζωμός κρέατος ή νερό (Για τη σάλτσα ντομάτας)
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες (Για τη σάλτσα ντομάτας)
  • 700 γρ. χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος (πασάτα) (Για τη σάλτσα ντομάτας)
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοτριμμένες
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
  • 150 ml γάλα 1,5% λιπαρά
  • 100 γρ. ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7064458
  • ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 15 GR
    This item is no longer available
    7064725
  • 7152434
  • Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη 500gr
    This item is no longer available
    7308770
  • Start cooking

    Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό, την πάπρικα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη. Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και το στύβουμε καλά (δεν πετάμε το γάλα). Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας στο γάλα που έχουμε κρατήσει και ζυμώνουμε καλά για 4-5 λεπτά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τοποθετούμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch,Dinner
    Main courses
    • Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7064458
  • ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 15 GR
    This item is no longer available
    7064725
  • 7152434
  • Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη 500gr
    This item is no longer available
    7308770