Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
3 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- αλάτι (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 30 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 2 καρφάκια γαρίφαλο (Για τη σάλστα ντομάτας)
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 150 ml ζωμός κρέατος ή νερό (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 700 γρ. χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος (πασάτα) (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
- αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοτριμμένες
- 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
- 150 ml γάλα 1,5% λιπαρά
- 100 γρ. ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
Shop this recipe
Essential ingredients
7064458
7064725
400 gr
11,5 Ε/ Kg€4,60
9,78 Ε/ Kg
€3,91
Add
7152434
7308770
Load 4 more products
Start cooking
Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό, την πάπρικα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη. Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και το στύβουμε καλά (δεν πετάμε το γάλα). Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας στο γάλα που έχουμε κρατήσει και ζυμώνουμε καλά για 4-5 λεπτά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τοποθετούμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064458
7064725
400 gr
11,5 Ε/ Kg€4,60
9,78 Ε/ Kg
€3,91
Add
7152434
7308770
Load 4 more products