Κεφτεδάκια μπακαλιάρου με μαγιονέζα σκόρδου
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
4 of 5Classic
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 200 g φιλέτο μπακαλιάρος (για τα κεφτεδάκια)
- 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (για τα κεφτεδάκια)
- 1 πατάτα βραστή (για τα κεφτεδάκια)
- 1/2 λεμόνι (για τα κεφτεδάκια)
- αλάτι (για τα κεφτεδάκια)
- πιπέρι (για τα κεφτεδάκια)
- 100 g αλεύρι (για τα κεφτεδάκια)
- 100 ml ελαιόλαδο (για τα κεφτεδάκια)
- 1/3 κούπες γάλα (για τη μαγιονέζα)
- 2 κουτ. σούπας λεμόνι (για τη μαγιονέζα)
- 1 σκελίδες σκόρδο (για τη μαγιονέζα)
- 180 ml ελαιόλαδο (για τη μαγιονέζα)
- αλάτι (για τη μαγιονέζα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7072818
7089090
7064229
7064310
Load 4 more products
Start cooking
"Για τα κεφτεδάκια: 1. Βάζουμε στο πολυμίξερ τις φέτες του ψωμιού, το ψάρι σε κομμάτια, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού, την πατάτα και το αλατοπίπερο. 2. Χτυπάμε για να γίνει το μίγμα σχετικά σφικτό αλλά όχι στεγνό.3. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. 4. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 6’ μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. 5. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια του μπακαλιάρου με πατάτες τηγανιτές και «μαγιονέζα» αρωματισμένη με σκόρδο. Για την «μαγιονέζα» σκόρδου: 1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, στο πολυμίξερ και χτυπάμε για 1’ μέχρι να αφρίσει. 2. Προσθέτουμε το λάδι σταδιακά και χτυπάμε για 4’ μέχρι να σφίξει.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7072818
7089090
7064229
7064310
Load 4 more products