Recipe Search ResultsΚεφτέδες με ούζο και κύμινο στο φούρνο με γιαούρτι
Ab logo
  • Κεφτέδες με ούζο και κύμινο στο φούρνο με γιαούρτι

Κεφτέδες με ούζο και κύμινο στο φούρνο με γιαούρτι

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Barbeque
Aperitif
Κεφτέδες με ούζο και κύμινο στο φούρνο με γιαούρτι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 1 (για τη σάλτσα) αβγό
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι μαλακό
  • Αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 3 κουταλιές σούπας ούζο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 4 αβγά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 6 χοντρές φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα μουσκεμένη σε νερό και στραγγισμένη)
  • 1 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ζυμώνουμε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, τα αβγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το ούζο. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους. Πλάθουμε το κιμά σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρώς και εν συνέχεια τους τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Τους βάζουμε σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και προσθέτουμε το γιαούρτι, το δυόσμο ή το μαϊντανό και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα και τους βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να σχηματισθεί μια τραγανή κρούστα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Barbeque
Lunch
All seasons
Aperitif
  • Κεφτέδες με ούζο και κύμινο στο φούρνο με γιαούρτι

Shop this recipe

Essential ingredients