Recipe Search ResultsΚεφτέδες με τοματίνια
Ab logo
  • Κεφτέδες με τοματίνια

Κεφτέδες με τοματίνια

by PANDESPANI

Difficulty

Easy

Duration

>30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Party
Main courses
Κεφτέδες με τοματίνια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 κουτ. γλυκού αλατοπίπερο
  • ρύζι λευκό (για το σερβίρισμα)
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 2 μεσαίου μεγέθους αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, κομμένη στα 2, χωρίς το φύτρο
  • 1 μεσαίο καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψυλοκομμένο
  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος ΑΒ Fresh to Go
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1,5 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο (για το σερβίρισμα)
  • 250 γρ τοματίνια στρογγυλά ή χρωματιστά (για το σερβίρισμα)
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας μάφιν)
  • 6 φέτες γαλοπούλας
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά
  • 5 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
  • 2 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • 40 γρ. μανούρι ή ανθότυρο
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking


1. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σέλερι και καρότο και σοτάρουμε για 3’.
2. Αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5'.
3. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σόγια σος.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και 1 κουτ. σούπας από το μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (8 τμχ), τους βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα μάφιν και αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
6. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και τα φύλλα δενδρολίβανου.
7. Τα τοποθετούμε στις υπόλοιπες θήκες και ψήνουμε στους 190 οC για 20’.
8. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τα τοματίνια, έξτρα κέτσαπ και ρύζι!

 

Πηγή:

PANDESPANI http://www.pandespani.com/
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Lunch
Autumn
Main courses
  • Κεφτέδες με τοματίνια

Shop this recipe

Essential ingredients