Κεϊκ αλμυρό με φακές και μπεϊκον
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Snacks
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές σούπας φακές βρασμένες (όχι πολύ, μην μας λιώσουν)
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε καρεδάκια
- 4 αβγά
- 50 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Shop this recipe
Essential ingredients
7079511
7070796
7144828
7128101
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το μαϊντανό, το πιπέρι και το τυρί.Παράλληλα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι τα καρεδάκια του χοιρινού για 3-4 λεπτά μαζί με τις φακές για να πάρουν νοστιμιά. Τα ρίχνουμε στο μίγμα, ανακατεύουμε απαλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι.Μόλις γίνει ένα μίγμα παχύρευστο που έχει τη σύσταση του κέικ, το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 35-40 λεπτά.Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Snacks
Shop this recipe
Essential ingredients
7079511
7070796
7144828
7128101
Load 4 more products