Κεϊκ αλμυρό με φακές και μπεϊκον
by Μυρσίνη Λαμπράκη

Average
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 6 servings
- 150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
- 4 αβγά
- 120 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε καρεδάκια
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας φακές βρασμένες (όχι πολύ, μην μας λιώσουν)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
- 150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
- 4 αβγά
- 120 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε καρεδάκια
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας φακές βρασμένες (όχι πολύ, μην μας λιώσουν)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα