Recipe Search ResultsΚεϊκ αλμυρό με φακές και μπεϊκον
Ab logo
  • Κεϊκ αλμυρό με φακές και μπεϊκον

Κεϊκ αλμυρό με φακές και μπεϊκον

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Κεϊκ αλμυρό με φακές και μπεϊκον
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αβγά
  • 120 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε καρεδάκια
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας φακές βρασμένες (όχι πολύ, μην μας λιώσουν)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αβγά
  • 120 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε καρεδάκια
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας φακές βρασμένες (όχι πολύ, μην μας λιώσουν)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα