Κέικ γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
1 of 5
Ingredients for 1 People
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 120 ml ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο) ελαφρύ
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κουτάκι βανίλια
- 250 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα κόκκινα φρούτα
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κόκκινα φρούτα, τη βανίλια και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αποβάλουν τα φρούτα τα υγρά τους. Βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψάκι ή μια φόρμα κέικ με τρυπα στη μέση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματίσουν ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας να διαλύσουμε τυχόν κομπαλάκια που θα σχηματιστούν. Αφήνουμε κατά μέρος.
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας όπου σιγοβράζει λίγο νερό. Μόλις λιώσει καλά, την αδειάζουμε στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ ή χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Κρατάμε 1-2 κουταλιές από τα καραμελωμένα κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στη φόρμα. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε για 20 λεπτά να μισοκρυώσει και εφορμάρουμε. Το σερβίρουμε σε κομμάτια, διακοσμημένο με λίγη σαντιγί και καραμελωμένα φρούτα.