Κέικ με Quaker
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 300 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 100 γρ. σταφίδες και λίγη κανέλα (προαιρετικά)
- κακάο (προαιρετικά)
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 2 φακελάκια βανίλια
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 200 γρ. Quaker
- 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
- 150 γρ. ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Shop this recipe
Essential ingredients
7070796
7064499
7084522
7062945
Load 4 more products
Start cooking
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας κάθε φορά καλά. Ρίχνετε τη βανίλια, το γάλα και προαιρετικά το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Στη συνέχεια αναμιγνύετε το αλεύρι με το Quaker και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μίγμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Στην περίπτωση που επιθυμείτε, μπορείτε είτε να ρίξετε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και την κανέλα είτε να διαλύσετε 3 κουταλιές κακάο σε 1/3 της κούπας γάλα και να τα ανακατέψετε με το 1/3 του μίγματος. Τέλος, ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7070796
7064499
7084522
7062945
Load 4 more products