facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚέικ με Ζεστό Γάλα (Γαλακτοκέικ)
Ab logo
  • Κέικ με Ζεστό Γάλα (Γαλακτοκέικ)
  • Κέικ με Ζεστό Γάλα (Γαλακτοκέικ)
Κέικ με Ζεστό Γάλα (Γαλακτοκέικ)

Κέικ με Ζεστό Γάλα (Γαλακτοκέικ)

by Food blogger Funky Cook
Ελαφρύ κέικ με μια υπέροχη στρώση από γαλατένια κρέμα
Easy
>60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

12 servings
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 g Ζάχαρη
  • 3 τμχ Αυγά
  • 1,5 g Baking Powder
  • 1 κάψουλα Κάψουλα βανιλλίνης
  • Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 500 ml NOYNOY Family Πλήρες
  • 30 g ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 35 g Κορν Φλάουρ
  • 70 g Μέλι
  • 3 τμχ Κρόκοι αυγών
  • 1 τμχ φλούδα λεμονιού
  • 1 Κάψουλα βανιλλίνης
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 g Ζάχαρη
  • 3 τμχ Αυγά
  • 1,5 g Baking Powder
  • 1 κάψουλα Κάψουλα βανιλλίνης
  • Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 500 ml NOYNOY Family Πλήρες
  • 30 g ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 35 g Κορν Φλάουρ
  • 70 g Μέλι
  • 3 τμχ Κρόκοι αυγών
  • 1 τμχ φλούδα λεμονιού
  • 1 Κάψουλα βανιλλίνης

Start cooking

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C και καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το βούτυρο μόλις πάρει μια καλή βράση αποσύρουμε. 2.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα ν΄αφρατέψουν για περίπου 4 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, baking powder και το αλάτι, τα οποία τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με σύρμα εναλλάξ με το ζεστό γάλα. 3.Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20-22 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γαλατένια κρέμα για να ολοκληρώσουμε το κέικ. 4.Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα, το μέλι και τη φλούδα του λεμονιού να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά. Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε με αυγογδάρτη τους κρόκους, το κόρν φλάουρ, τη βανίλια, το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού, ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο. 5.Μεταφέρουμε σε μπωλ και καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων, μόλις κρυώσει η κρέμα την χτυπάμε στο μίξερ ν΄αφρατέψει. Τεμαχίζουμε το κέικ – παντεσπάνι στη μέση, σε δύο ίσια κομμάτια, γεμίζουμε με την κρέμα και από επάνω ακουμπάμε το άλλο κομμάτι.Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε. Σημειώσεις για τη συνταγή: Μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε το μέλι με ζάχαρη. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ 4 κουταλιές της σούπας κακάο διαλυμένες σε 50 ml. γάλα. Αν θέλουμε να ψήσουμε το κέικ σε φόρμα υπολογίζουμε πως θα χρειαστεί

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other

Shop recipe for 12 servings