facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚέικ με αμύγδαλο και φυστίκι
Ab logo
  • Κέικ με αμύγδαλο και φυστίκι
Κέικ με αμύγδαλο και φυστίκι

Κέικ με αμύγδαλο και φυστίκι

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Easy
31'- 60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 60 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 60 γρ. χυμός λεμονιού
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 6 ασπράδια αβγού μικρού μεγέθους (180-200γρ.)
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 60 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 60 γρ. χυμός λεμονιού
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 6 ασπράδια αβγού μικρού μεγέθους (180-200γρ.)

Start cooking

Αλέθουμε στο μπλέντερ το φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα ασπράδια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια γεμίζοντας τα 3/4 αυτών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα αλείφουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,63 €/ Kg
    €0,65
    7066177
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΨΙΧΑ ΩΜΗ 240 GR
    This item is no longer available
    7103805