Recipe Search ResultsΚέικ με φρέσκα σύκα και κραμπλ
Ab logo
  • Κέικ με φρέσκα σύκα και κραμπλ

Κέικ με φρέσκα σύκα και κραμπλ

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Κέικ με φρέσκα σύκα και κραμπλ

Ingredients for 12 People

12 People
  • 225 γρ. βούτυρο + επιπλέον για τη φόρμα
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, σε σκόνη
  • 4 αβγά
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 1/2 κ. γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 12 φρέσκα σύκα, κομμένα στα 4
  • 100 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις (Για το κραμπλ)
  • 80 γρ. αμύγδαλα λευκά, σε σκόνη (Για το κραμπλ)
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή (Για το κραμπλ)
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο (Για το κραμπλ)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Κραμπλ: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου δημιουργηθεί ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Τότε, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και σταματάμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, την κανέλα και το κονιάκ ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Απλώνουμε από πάνω τα σύκα, τρίβουμε από πάνω το κραμπλ και βάζουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160° C και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
Desserts
  • Κέικ με φρέσκα σύκα και κραμπλ

Shop this recipe

Essential ingredients