Κέικ με γλασαρισμένα φρούτα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 λεμόνι (ξύσμα)
- 175 γρ. ψιλοκομμένα φρούτα γλασαρισμένα
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7070127
7133482
7126679
Load 2 more products
Start cooking
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά (στο τέλος, το μείγμα θα μας φανεί σαν να έχει κόψει. Αυτό θα αλλάξει αφού προσθέσουμε το αλεύρι). Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού ανακατεύοντας με μία πλαστική κουτάλα. Στο τέλος,προσθέτουμε τα φρούτα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ 22x7εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά και στους 160oC για 50-60 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγα γλασαρισμένα φρούτα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7070127
7133482
7126679
Load 2 more products