Recipe Search ResultsΚέικ με τσάι πορτοκαλιού
Ab logo
  • Κέικ με τσάι πορτοκαλιού

Κέικ με τσάι πορτοκαλιού

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Κέικ με τσάι πορτοκαλιού

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • φέτες πορτοκαλιού αρωματισμένες σε μαρινάδα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 4 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας (για τη μαρινάδα)
  • 2 πορτοκάλια για χυμό (για τη μαρινάδα)
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια σε ροδέλες (για τη μαρινάδα)
  • 1 φλιτζάνι τσάι με γεύση πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας μπράντι
  • 45 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,25 Ε/ Kg
    €0,50
  • Λικέρ Amaretto 500ml
    25 AB Plus points
    500 ml
    19,6 Ε/ L
    €9,80
  • Start cooking

    Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και αφαιρείτε όσο πιο πολύ μπορείτε από το άσπρο εσωτερικό της φλούδας. Τα κόβετε σε οριζόντιες φέτες, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τις βάζετε μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και το λικέρ. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τα πορτοκάλια στο ψυγείο να μαριναριστούν για, τουλάχιστον, μία ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτετε το μπράντι και τα αβγά ένα – ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε στο μίγμα εναλλάξ με το τσάι συνεχίζοντας το χτύπημα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το κέικ για 45 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί τρυπώντας με ένα καλαμάκι στο κέντρο και αν βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζετε, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε για 15 λεπτά στο φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε μία - δύο φέτες κέικ στο πιάτο, τις συνοδεύετε με δύο φέτες πορτοκάλι, ένα φυλλαράκι μέντας ή δυόσμου και ρίχνετε πάνω στο πορτοκάλι λίγο χυμό από την μαρινάδα.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Κέικ με τσάι πορτοκαλιού

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,25 Ε/ Kg
    €0,50
  • Λικέρ Amaretto 500ml
    25 AB Plus points
    500 ml
    19,6 Ε/ L
    €9,80