Recipe Search ResultsΚέικ με ξερά σύκα και κονιάκ
Ab logo
  • Κέικ με ξερά σύκα και κονιάκ

Κέικ με ξερά σύκα και κονιάκ

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Father's day,Mother's Day,Breakfast,Brunch
Desserts
Κέικ με ξερά σύκα και κονιάκ

Ingredients for 1 People

1 People
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 50 γρ. για τα σύκα
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θ.δ.
  • 200 γρ. ξερά σύκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 φακελάκι τσάι της προτίμησής μας
  • 70 ml κονιάκ

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κονιάκ, το φακελάκι του τσαγιού και τα σύκα. Καλύπτουμε με χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά, μέχρι τα σύκα να απορροφήσουν το περισσότερο υγρό και να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ΊC. Ντύνουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χεριού το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτου-με ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το
χτύπημα για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά τα 300 γρ. αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
- Στραγγίζουμε τα σύκα από τα υγρά και τα σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με τα 50 γρ. αλεύρι. Τινάζουμε καλά για να φύγει η περίσσεια αλευριού και τα ρίχνουμε στο μείγμα του κέικ. Ανακα-τεύουμε καλά με μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ΊC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 5 λεπτά στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα όπου το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

 

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Father's day,Mother's Day,Breakfast,Brunch
Dessert
Winter,Autumn
Desserts
  • Κέικ με ξερά σύκα και κονιάκ

Shop this recipe

Essential ingredients