Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
by Nestle dessert
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
4 of 5Gluten free
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 12 People
- 15 γρ. ζάχαρη (για τη γκανάς)
- 65 γρ. γάλα αμυγδάλου (για τη γκανάς)
- 50 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε κομματάκια (100γρ.)
- 100 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη (για τη γκανάς)
- 150 γρ. μέλι
- 140 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 3 αβγά
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 60 γρ. κακάο
- 250 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο (για τη γκανάς)
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
7125560
7076023
7076023
Load 4 more products
Start cooking
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C βαθμούς.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε και την κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε ξανά.
3. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
4. Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 50-55 λεπτά.
5. Για τη γκανάς: Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση.
6. Ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
7. Αφήστε λίγο να κρυώσει και προσθέστε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει.
8. Σερβίρετε το κέικ σας με τη γκανάς.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Gluten free
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
7125560
7076023
7076023
Load 4 more products