Κέικ σοκολάτας
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
3 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 185 γρ. βούτυρο
- 230 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 185 γρ. γάλα
- 50 γρ. κακάο
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7070127
7133482
7128101
Load 1 more products
Start cooking
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν προσθέτοντας ένα-ένα τα αβγά κατά διαστήματα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα και στη συνέχεια το κακάο κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ 25x11εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7070127
7133482
7128101
Load 1 more products