Recipe Search ResultsΚέικ στρατσιατέλα
Ab logo
  • Κέικ στρατσιατέλα

Κέικ στρατσιατέλα

by Nestle dessert

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Gluten free
Everyday recipe
Desserts
Κέικ στρατσιατέλα

Ingredients for 12 People

12 People
  • 3 αβγά
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος 170γρ.
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 200γρ.
  • 30 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 240 γρ. αλεύρι
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 1/2 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κουβερτούρα και το μπέικιν. Αφήστε το μίγμα στην άκρη.
4. Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε στη δυνατή σκάλα τα αυγά με τη ζάχαρη, για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέστε το ηλιέλαιο σε δόσεις και το γιαούρτι και χτυπήστε για ακόμα 2-3 λεπτά.
5. Εκτός μίξερ, ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
6. Αλευρώστε και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ (23 εκ. διάμετρο), προσθέστε το μίγμα. και ψήστε για 20 λεπτά.
7. Λιώστε την κουβερτούρα Γάλακτος και περιχύστε το κέικ.
8. Διακοσμήστε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και αφήστε το στο ψυγείο για 40 λεπτά πριν σερβίρετε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Gluten free
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
  • Κέικ στρατσιατέλα

Shop this recipe

Essential ingredients