Κερκυραϊκή παστιτσάδα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Αλάτι
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 1 φύλλο δάφνης
- 500 γρ. μακαρόνια Nο3
- 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 2 κρεμμύδι
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- 5 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 500 γρ. κόκκινες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
- 1 κιλό μοσχαρίσιο μπούτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7062286
7064248
7126298
7068814
Load 4 more products
Start cooking
Kόβουμε το κρέας σε 6 μερίδες. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 με 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το λευκό κρασί, την τομάτα, τον τοματοχυμό, το φύλλο δάφνης,τον κύβο βοδινού και 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και το κρέας και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7062286
7064248
7126298
7068814
Load 4 more products