Recipe Search ResultsΚερκυραϊκή παστιτσάδα
Ab logo
  • Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 γρ. μακαρόνια Nο3
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 2 κρεμμύδι
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 5 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 500 γρ. κόκκινες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο μπούτι
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • ΚΥΒΟΙ ΖΩΜΟΥ ΒΟΔΙΝΟ (3 LT) 6 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7126298
  • 7068814
  • Start cooking

    Kόβουμε το κρέας σε 6 μερίδες. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 με 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το λευκό κρασί, την τομάτα, τον τοματοχυμό, το φύλλο δάφνης,τον κύβο βοδινού και 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και το κρέας και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Κερκυραϊκή παστιτσάδα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • ΚΥΒΟΙ ΖΩΜΟΥ ΒΟΔΙΝΟ (3 LT) 6 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7126298
  • 7068814