Recipe Search ResultsΚιμαδόπιτα
Ab logo
  • Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κιμαδόπιτα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι  
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό
  • 2 φύλλα χωριάτικη ζύμη
  • 3 αβγά
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 4 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά. Pίχνουμε στην κατσαρόλα το μαϊντανό, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι. Xτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά ώστε να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα. Aλείφουμε με λάδι το ταψί. Aπλώνουμε το πρώτο φύλλο ώστε να καλύπτει όλο το ταψί και το αλείφουμε με λάδι. Pίχνουμε το μείγμα. Aπλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό. Xαράζουμε προσεκτικά την πίτα σε κομμάτια και την ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Κιμαδόπιτα

Shop this recipe

Essential ingredients