facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚιμαδόπιτα
Ab logo
  • Κιμαδόπιτα
Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι  
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 αβγά
  • 2 φύλλα χωριάτικη ζύμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • πιπέρι
  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι  
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 αβγά
  • 2 φύλλα χωριάτικη ζύμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • πιπέρι

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά. Pίχνουμε στην κατσαρόλα το μαϊντανό, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι. Xτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά ώστε να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα. Aλείφουμε με λάδι το ταψί. Aπλώνουμε το πρώτο φύλλο ώστε να καλύπτει όλο το ταψί και το αλείφουμε με λάδι. Pίχνουμε το μείγμα. Aπλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό. Xαράζουμε προσεκτικά την πίτα σε κομμάτια και την ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248