Recipe Search ResultsΚιουνεφέ με χαλούμι Κύπρου και μυζήθρα Κρήτης
Ab logo
  • 00:00
    -06:00
  • Κιουνεφέ με χαλούμι Κύπρου και μυζήθρα Κρήτης

Κιουνεφέ με χαλούμι Κύπρου και μυζήθρα Κρήτης

by Madame Ginger

Duration

1'- 30'

Rating

Not rated yet
Other
Desserts
Κιουνεφέ με χαλούμι Κύπρου και μυζήθρα Κρήτης

Ingredients for 4 People

4 People
  • 180 gr ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 130 ml νερό (για το σιρόπι)
  • 1/2 λεμόνι (φλούδα) (για το σιρόπι)
  • λεμόνι (φλούδα) (για το σιρόπι)
  • 200 gr μυζήθρα Κρήτης (για το κιουνεφέ)
  • 200 gr
  • 80 gr βούτυρο αγελάδος, λιωμένο (για το κιουνεφέ)
  • 200 gr φύλλο κανταΐφι (για το κιουνεφέ)
  • 2 gr φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα (για το σερβίρισμα)

Start cooking

1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό και την φλούδα λεμονιού σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά (απ’ την στιγμή που θα πάρει βράση). Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.2. Σε μπολ ανακατεύουμε την μυζήθρα με το χαλούμι.3. Διαχωρίζουμε τις ίνες του φύλλου για κανταΐφι με τα δάχτυλά μας και χωρίζουμε όλη την ποσότητα στα δύο.4. Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι. Απλώνουμε το μισό κανταΐφι στο τηγάνι και το πιέζουμε για να πάρει το σχήμα του σκεύους. Το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των τυριών και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, πιέζοντάς το και “κλειδώνοντας” τις άκρες. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.5. Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια/ψηλή φωτιά. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και τηγανίζουμε κι από την άλλη πλευρά, για 3 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά το φύλλο.6. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.7. Σερβίρουμε το Κιουνεφέ ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Other
Dessert
Desserts
  • 00:00
    -06:00
  • Κιουνεφέ με χαλούμι Κύπρου και μυζήθρα Κρήτης