Start cooking
1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό και την φλούδα λεμονιού σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά (απ’ την στιγμή που θα πάρει βράση). Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.2. Σε μπολ ανακατεύουμε την μυζήθρα με το χαλούμι.3. Διαχωρίζουμε τις ίνες του φύλλου για κανταΐφι με τα δάχτυλά μας και χωρίζουμε όλη την ποσότητα στα δύο.4. Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι. Απλώνουμε το μισό κανταΐφι στο τηγάνι και το πιέζουμε για να πάρει το σχήμα του σκεύους. Το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των τυριών και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, πιέζοντάς το και “κλειδώνοντας” τις άκρες. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.5. Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια/ψηλή φωτιά. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και τηγανίζουμε κι από την άλλη πλευρά, για 3 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά το φύλλο.6. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.7. Σερβίρουμε το Κιουνεφέ ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.