Κις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ
by Food blogger Funky Cook
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Breakfast
Other

Ingredients for 6 People
- 275 g Aλεύρι μαλακό
- 120 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
- 150 g Ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 2 τμχ. Πράσα ψιλοκομμένα
- 2 g ΝΟΥΝΟΥ Emmental τριμμένο
- 150 g NOYNOY Gouda τριμμένο
- 200 g Στραγγιστό Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Πλήρες
- 1/2 κουτ. γλυκού Αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
- 50 ml Παγωμένο νερό
- 1 τμχ. Kρόκος αυγού
- 40 g Kαλαμποκάλευρο
- 110 g Aλεύρι
- 150 g NOYNOY Βούτυρο
- 1,5 κουτ. γλυκού Μουστάρδα Dijon
- 1 κουτ. Σούπας Ελαιόλαδο
- 2 τμχ. Αυγά
- 1/2 κουτ. γλυκού Θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Start cooking
Σε ένα μπολ ανακατευουμε το αλεύρι και το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά ώστε να πάρουμε ένα τριφτό μίγμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη με πλάστη. Κατόπιν την απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών. Κάνουμε μερικές τρύπες στην ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10’ στους 175ο C. Σωτάρουμε τα πράσα και το μπέικον με το ελαιόλαδο, τα μεταφέρουμε σ΄ενα μπωλ και μόλις κρυώσουν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνου και ρίχνουμε τη γέμιση, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other