Recipe Search ResultsΚις Λορέν με πράσο και τσένταρ
Ab logo
  • Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ

Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 90 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • πιπέρι
  • 2 αβγά
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 3 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 χτυπημένο αβγό, για άλειμμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού πάπρικα γλυκιά

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Καταρχήν φτιάχνετε τη βάση ως εξής: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε παγωμένο νερό σιγά σιγά μέχρι το μίγμα να ενωθεί. Στην αρχή θα είναι ψιχουλιαστό αλλά μην ανησυχείτε καθόλου. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο, τυλιγμένη με μια μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει και να παγώσουν τα λιπαρά. Έπειτα την κόβετε σε κομματάκια με το χέρι σας. Ντύνετε μια φόρμα για τάρτες περίπου 25 εκατοστά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Αλείφετε τη ζύμη με ένα μικρό χτυπημένο αβγό και ψήνετε για 15 με 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Κόβετε τα πράσα και τα ξεπλένετε. Βγάζετε κάθε σκληρά σκούρα πράσινα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς, αλλά μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αβγά και προσθέσετε τα πράσα. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τη πάπρικα για να πάρει το μείγμα ένα απαλό ροζ χρώμα. Αδειάζετε το μίγμα στη βάση τάρτας και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι σχεδόν να σφίξει το εσωτερικό. Είναι καλύτερο να σερβίρετε το κις λορέν 15 λεπτά αφού βγει από το φούρνο, όταν είναι ακόμη ζεστό αλλά όχι πολύ καυτό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ

Shop this recipe

Essential ingredients