Κλαφουτί με δαμάσκηνα
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 500 γρ. δαμάσκηνα δίχως κουκούτσια
- 1/2 φλιτζάνι μπράντι
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- βούτυρο για το σκεύος
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 χτυπημένα αβγά
- 1,5 φλιτζάνια γάλα
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Shop this recipe
Essential ingredients
7096935
7133790
7070127
7082725
Load 3 more products
Start cooking
Βάζετε τα δαμάσκηνα μέσα σε ένα μπολ και τα μουλιάζετε μέσα στο μπράντι. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C βαθμούς. Κοσκινίζετε πάνω από ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και το γάλα και τα αναμειγνύετε με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Απλώνετε τα δαμάσκηνα μέσα σε βουτυρωμένο σκεύος και τα περιχύνετε με τον χυλό. Ψήνετε το γλυκό στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει λίγο και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη. Το σερβίρετε ζεστό μέσα από το σκεύος του.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7096935
7133790
7070127
7082725
Load 3 more products