Κλασική συνταγή γέμισης γαλοπούλας
by Βίκυ Σμυρλή

Hard
>60'
0/5
High
Ingredients for
Ingredients 6 servings
- 3,5 κιλά γαλοπούλα
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 κλαράκι σέλερι σε μικρά κομματάκια
- 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο άσπρο σε κύβους
- 1 μεγάλο ξινόμηλο σε κυβάκια
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα
- 1/2 κουτ. Γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο
- 10 αποξηραμένα βερίκοκα
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
- 1 χτυπημένο αβγό
- Αλάτι
- πιπέρι
- 3,5 κιλά γαλοπούλα
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 κλαράκι σέλερι σε μικρά κομματάκια
- 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο άσπρο σε κύβους
- 1 μεγάλο ξινόμηλο σε κυβάκια
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα
- 1/2 κουτ. Γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο
- 10 αποξηραμένα βερίκοκα
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
- 1 χτυπημένο αβγό
- Αλάτι