Κλασική συνταγή γέμισης γαλοπούλας
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Christmas
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 3,5 κιλά γαλοπούλα
- Αλάτι
- 1 χτυπημένο αβγό
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
- 10 αποξηραμένα βερίκοκα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο
- 1/2 κουτ. Γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα
- 1 μεγάλο ξινόμηλο σε κυβάκια
- 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο άσπρο σε κύβους
- 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
- 1 κλαράκι σέλερι σε μικρά κομματάκια
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7082725
7069482
7148930
7228223
Load 4 more products
Start cooking
Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα χτυπάμε με κοφτές στροφές στο μπλέντερ για να γίνουν σαν χοντροκομμένος κιμάς. Να μην λιώσουν δηλαδή και γίνουν μια μάζα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τους κύβους του ψωμιού και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε τη γέμιση και τη γυρίζουμε λίγο μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου, τα βερίκοκα και το ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και κλείνουμε το άνοιγμα. Την ψήνουμε με αναλογία 1 ώρα ψήσιμο για κάθε κιλό γαλοπούλας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7082725
7069482
7148930
7228223
Load 4 more products