Κοφτό με χταπόδι
by coca-cola
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Lenten
Main courses

Ingredients for 2 People
- 500 γρ. Κοφτό μακαρονάκι MISKO
- 1 ξύλο Κανέλα
- 1 κ.σ. Τοματοπελτέ
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 500 γρ. Ντομάτα κονκασέ (φρέσκια ή έτοιμη)
- Δάφνη
- 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες Σκόρδο
- 6 Κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1200 γρ. περίπου Χταπόδι
- Νερό
Start cooking
Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά σε ελάχιστο νερό (περίπου ½ κούπα).
Κρατάμε το νερό στην άκρη.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, τον τοματοπελτέ και την ντομάτα.
Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι κι όσο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.
Κρατάμε το νερό στην άκρη.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, τον τοματοπελτέ και την ντομάτα.
Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι κι όσο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Lenten
Lunch
Spring
Main courses