Κόκκινη σούπα από παντζάρια
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Soup
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 παντζάρια
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1,5 λίτρα ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή από κύβους)
- 1 μικρό λεμόνι (χυμός)
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 3 πατάτες
- 300 γρ. σελινόριζα
- στραγγιστό γιαούρτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7063905
7126450
7062945
This item is no longer available
7064221
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σοτάρετε 3-4 λεπτά. Ρίχνετε τον ζωμό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήνετε τη σούπα να μισοκρυώσει και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Την μεταφέρετε ξανά στην κατσαρόλα, δοκιμάζετε το αλάτι, πασπαλίζετε με πιπέρι και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Την ζεσταίνετε πριν την σερβίρετε και ρίχνετε πάνω από κάθε πιάτο μια κουταλιά γιαούρτι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Autumn,Winter
Soup
Shop this recipe
Essential ingredients
7063905
7126450
7062945
This item is no longer available
7064221
Load 4 more products