Recipe Search ResultsΚοκκινιστά κεφτεδάκια με βασιλικό και ρύζι
Ab logo
  • Κοκκινιστά κεφτεδάκια με βασιλικό και ρύζι

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με βασιλικό και ρύζι

"Τι θα μαγειρέψεις σήμερα, μαμά; Το #MadewithAB έχει την πιο γευστική απάντηση – ετοιμάζουμε κοκκινιστά κεφτεδάκια με βασιλικό και ρύζι!"

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κοκκινιστά κεφτεδάκια με βασιλικό και ρύζι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 g μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/4 κούπες τριμμένη φρυγανιά (για τα κεφτεδάκια)
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή (για τα κεφτεδάκια)
  • αλάτι (για τα κεφτεδάκια)
  • πιπέρι (για τα κεφτεδάκια)
  • 200 g τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα)
  • 2 τομάτα τριμμένη (για τη σάλτσα)
  • 10 φύλλα φρέσκος βασιλικός (για τη σάλτσα)
  • 1 σκελίδες σκόρδο (για τη σάλτσα)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • τριμμένο κεφαλοτύρι (για το σερβίρισμα)
  • ρύζι πιλάφι (για το σερβίρισμα)

Start cooking

1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε κιμά, φρυγανιά, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι. 2. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. 3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο να σοταριστεί για 3’ σε μέτρια φωτιά. 4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα και τα τοματάκια κονκασέ και σιγοβράζουμε για 5’.5. Προσθέτουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στην σάλτσα για 7’ και στο τέλος ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού. 6. Σερβίρουμε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με ρύζι πιλάφι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Κοκκινιστά κεφτεδάκια με βασιλικό και ρύζι