facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν
Ab logo
  • Κόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν
Κόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν

Κόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 500 γρ. φέτα σκληρή (για την κρέμα φέτας)
  • 150 γρ. γάλα
  • 4 αβγά (για το παντεσπάνι)
  • 50 γρ. πολύ ζεστό νερό (για το παντεσπάνι)
  • πιπέρι (για την κρέμα φέτας)
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το παντεσπάνι)
  • 60 γρ. κορν φλάουρ (για το παντεσπάνι)
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ (για το παντεσπάνι)
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για το παντεσπάνι)
  • 70 γρ. πελτέ τομάτας (για το παντεσπάνι)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο (για το παντεσπάνι)
  • 200 γρ. ζαμπόν κομμένο λεπτές λωρίδες (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (για το παντεσπάνι)
  • 4 αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φετούλες (για τη γέμιση)
  • 4 φέτες μπέικον κομμένες καρεδάκια (για τη γέμιση)
  • 500 γρ. φέτα σκληρή (για την κρέμα φέτας)
  • 150 γρ. γάλα
  • 4 αβγά (για το παντεσπάνι)
  • 50 γρ. πολύ ζεστό νερό (για το παντεσπάνι)
  • πιπέρι (για την κρέμα φέτας)
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το παντεσπάνι)
  • 60 γρ. κορν φλάουρ (για το παντεσπάνι)
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ (για το παντεσπάνι)
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για το παντεσπάνι)
  • 70 γρ. πελτέ τομάτας (για το παντεσπάνι)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο (για το παντεσπάνι)
  • 200 γρ. ζαμπόν κομμένο λεπτές λωρίδες (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (για το παντεσπάνι)
  • 4 αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φετούλες (για τη γέμιση)
  • 4 φέτες μπέικον κομμένες καρεδάκια (για τη γέμιση)

Start cooking

Ετοιμάζετε την κρέμα: Θρυμματίζετε τη φέτα στο μπλέντερ και ρίχνετε το γάλα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Ρίχνετε αρκετό πιπέρι. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για μερικές ώρες.

Για το παντεσπάνι, χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με το ζεστό νερό, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κορνφλάουρ και τo μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τον μαϊντανό και τον πελτέ τομάτας.

Χτυπάτε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα μαζί με λίγο αλάτι και την προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων με απαλές κινήσεις. Ρίχνετε το μίγμα αυτό σε ταψί 25Χ35 εκ. σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12-15 λεπτά. Αναποδογυρίζετε το ψημένο παντεσπάνι πάνω σε υγρή πετσέτα και το γυρίζετε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Το αφήνετε να κρυώσει.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα καρεδάκια του μπέικον. Τα τσιγαρίζετε να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξετυλίγετε το παντεσπάνι και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα φέτας. Αραδιάζετε από πάνω το ζαμπόν, τα αγγουράκια τουρσί και πασπαλίζετε με το τσιγαρισμένο μπέικον. Τυλίγετε το ρολό σφιχτά-σφιχτά και το τυλίγετε με μεμβράνη. Αφήνετε το ρολό μερικές ώρες στο ψυγείο. Για να το σερβίρετε, το κόβετε σε ροδέλες και γαρνίρετε με τοματίνια.

TIP Πριν απλώσετε την κρέμα στο παντεσπάνι, την αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά περίπου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 6 servings

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 L
    1,12 €/ L€1,12
    1,00 €/ L
    €1,00
    7128101
  • Τυρί Φέτα Πίνδου Σε Άλμη 400gr
    This item is no longer available
    7129341