Recipe Search ResultsΚόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν
Ab logo
  • Κόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν

Κόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Κόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν

Ingredients for 6 People

6 People
  • 500 γρ. φέτα σκληρή (για την κρέμα φέτας)
  • 4 αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φετούλες (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (για το παντεσπάνι)
  • 200 γρ. ζαμπόν κομμένο λεπτές λωρίδες (για τη γέμιση)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο (για το παντεσπάνι)
  • 70 γρ. πελτέ τομάτας (για το παντεσπάνι)
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για το παντεσπάνι)
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ (για το παντεσπάνι)
  • 60 γρ. κορν φλάουρ (για το παντεσπάνι)
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το παντεσπάνι)
  • πιπέρι (για την κρέμα φέτας)
  • 50 γρ. πολύ ζεστό νερό (για το παντεσπάνι)
  • 4 αβγά (για το παντεσπάνι)
  • 150 γρ. γάλα
  • 4 φέτες μπέικον κομμένες καρεδάκια (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Τυρί Φέτα Πίνδου Σε Άλμη 400gr
    This item is no longer available
    7129341
  • 7135137
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Start cooking

    Ετοιμάζετε την κρέμα: Θρυμματίζετε τη φέτα στο μπλέντερ και ρίχνετε το γάλα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Ρίχνετε αρκετό πιπέρι. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για μερικές ώρες.

    Για το παντεσπάνι, χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με το ζεστό νερό, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κορνφλάουρ και τo μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τον μαϊντανό και τον πελτέ τομάτας.

    Χτυπάτε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα μαζί με λίγο αλάτι και την προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων με απαλές κινήσεις. Ρίχνετε το μίγμα αυτό σε ταψί 25Χ35 εκ. σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12-15 λεπτά. Αναποδογυρίζετε το ψημένο παντεσπάνι πάνω σε υγρή πετσέτα και το γυρίζετε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Το αφήνετε να κρυώσει.

    Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα καρεδάκια του μπέικον. Τα τσιγαρίζετε να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξετυλίγετε το παντεσπάνι και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα φέτας. Αραδιάζετε από πάνω το ζαμπόν, τα αγγουράκια τουρσί και πασπαλίζετε με το τσιγαρισμένο μπέικον. Τυλίγετε το ρολό σφιχτά-σφιχτά και το τυλίγετε με μεμβράνη. Αφήνετε το ρολό μερικές ώρες στο ψυγείο. Για να το σερβίρετε, το κόβετε σε ροδέλες και γαρνίρετε με τοματίνια.

    TIP Πριν απλώσετε την κρέμα στο παντεσπάνι, την αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά περίπου.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Snack
    All seasons
    Aperitif
    • Κόκκινο ρολό, γεμιστό με κρέμα φέτας και ζαμπόν

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Τυρί Φέτα Πίνδου Σε Άλμη 400gr
    This item is no longer available
    7129341
  • 7135137
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307