Recipe Search ResultsΚόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα
Ab logo
  • Κόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα

Κόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Party,Barbeque,Easter,Nights with friends,Fat Thursday
Sauce
Κόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλά παντζάρι, με το φύλλωμά του
  • 1 κ. σ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (Για το τζατζίκι)
  • 3 αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο (Για το τζατζίκι)
  • 1 κρέμα σκόρδου (Για το τζατζίκι)
  • το ζουμί από το ψήσιμο των παντζαριών (Για το τζατζίκι)
  • 3 ελαιόλαδο (Για το τζατζίκι)
  • αλάτι (Για το τζατζίκι)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για το τζατζίκι)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064249
  • Χόρτα Παντζάρια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063905
  • ΡΙΓΑΝΗ ΜΑΝΤΡΑΣ 45 GR
    This item is no longer available
    7064523
  • Start cooking

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
    Κόβουμε τους βολβούς των παντζαριών από τα φύλλα τους, τους πλένουμε και  τους τρίβουμε για να καθαρίσει καλά η φλούδα τους. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τη βάση τους χιαστί και μπήγουμε εκεί τα μισά κομματάκια σκόρδου. Βάζουμε όλους τους βολβούς σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
    Τυλίγουμε τους βολβούς ανά δύο σε κομμάτια λαδόκολλας, σφικτά, σε κάθε “πακετάκι” από 1 κομματάκι σκόρδου και μοιράζουμε στα πακετάκια το ελαιόλαδο του μπολ. Στη συνέχεια τυλίγουμε κάθε πακέτο σε αλουμινόχαρτο, εξίσου σφικτά. Βάζουμε τα πακετάκια σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι να νιώσουμε τους βολβούς μαλακούς όταν τους πιέσουμε με το δάχτυλό.
    Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα φύλλα των παντζαριών και πετάμε τα χονδρά και μαραμένα. Βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα φύλλα των παντζαριών και τα βράζουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
    Βγάζουμε τους βολβούς από το φούρνο, ξετυλίγουμε τα πακετάκια (κρατάμε το υγρό που έχει συγκεντρωθεί στο κάθε πακετάκι) και, μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τους πιάσουμε, τους κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα με τα φύλλα και ανακατεύουμε καλά.
    Τζατζίκι: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αγγουράκια τουρσί, την κρέμα σκόρδου, το ελαιόλαδο, το ζουμί των παντζαριών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
    Σερβίρισμα: Σερβίρουμε στα πιάτα τα παντζάρια και βάζουμε στην κορυφή από μια γεμάτη κουταλιά τζατζίκι.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Party,Barbeque,Easter,Nights with friends,Fat Thursday
    Lunch,Dinner
    Autumn,Winter,Spring
    Sauce
    • Κόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064249
  • Χόρτα Παντζάρια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063905
  • ΡΙΓΑΝΗ ΜΑΝΤΡΑΣ 45 GR
    This item is no longer available
    7064523