Κοτόπουλο γεμιστό με σάλτσα πορτοκαλιού
Hard, >60'
Πλένετε τα κοκοράκια και τα στεγνώνετε. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Κρατάτε από 4 κύβους μπέικον, δαμάσκηνα και κάστανα για να τα ψήσετε μαζί με τα κοκοράκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τους υπόλοιπους κύβους μπέικον και τον κιμά και τα γυρίζετε για λίγο μέσα στο λάδι. Ρίχνετε στη γέμιση το τριμμένο μήλο, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει τελείως και γεμίζετε τα κοκοράκια. Ράβετε το άνοιγμα με χοντρή κλωστή και βάζετε τα κοκοράκια σε σκεύος για το φούρνο. Ρίχνετε στο σκεύος το κρασί και τα ψήνετε στους 180oC για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζετε, προσθέτετε στο σκεύος τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και το μπέικον που κρατήσατε και ψήνετε τα κοκοράκια για άλλη μία ώρα στους 160oC βαθμούς.Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με τους χυμούς από το ταψί και με το χυμό από πορτοκάλι.
Για τα κρεμμυδάκια
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέσα στο βούτυρο. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα γυρίζουμε για λίγο με τη ζάχαρη για να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά.