Recipe Search ResultsΚοκοράκια ατομικά γεμιστά
Ab logo
  • Κοκοράκια ατομικά γεμιστά

Κοκοράκια ατομικά γεμιστά

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Lenten
Main courses
Κοκοράκια ατομικά γεμιστά

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (για το ταψί)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 8 κοκοράκια,μικρά,καθαρισμένα, δίχως κόκκαλα
  • 1/2 κιλό κιμά βόειο (για τη γέμιση)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη (για τη γέμιση)
  • 20 (για τη γέμιση) κύβοι από μπέικον
  • 1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη (για τη γέμιση)
  • 20 (για τη γέμιση) δαμάσκηνα,δίχως τα κουκούτσια
  • 20 κάστανα,βρασμένα, καθαρισμένα (για τη γέμιση)
  • 4 κoυταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • πορτοκάλι (για το μαρινάρισμα)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • 25 (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια) κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαύρη (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια)
  • από το ψήσιμο (για το μαρινάρισμα)
  • 150 γρ. βούτυρο (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια)
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ 453 GR
    This item is no longer available
    7066180
  • 7064224
  • Start cooking

    Πλένετε τα κοκοράκια και τα στεγνώνετε. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Κρατάτε από 4 κύβους μπέικον, δαμάσκηνα και κάστανα για να τα ψήσετε μαζί με τα κοκοράκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τους υπόλοιπους κύβους μπέικον και τον κιμά και τα γυρίζετε για λίγο μέσα στο λάδι. Ρίχνετε στη γέμιση το τριμμένο μήλο, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει τελείως και γεμίζετε τα κοκοράκια. Ράβετε το άνοιγμα με χοντρή κλωστή και βάζετε τα κοκοράκια σε σκεύος για το φούρνο. Ρίχνετε στο σκεύος το κρασί και τα ψήνετε στους 180oC για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζετε, προσθέτετε στο σκεύος τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και το μπέικον που κρατήσατε και ψήνετε τα κοκοράκια για άλλη μία ώρα στους 160oC βαθμούς.Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με τους χυμούς από το ταψί και με το χυμό από πορτοκάλι.

    Για τα κρεμμυδάκια

    Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέσα στο βούτυρο. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα γυρίζουμε για λίγο με τη ζάχαρη για να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά.


    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Lenten
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Κοκοράκια ατομικά γεμιστά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ 453 GR
    This item is no longer available
    7066180
  • 7064224