facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚοκοράκια ατομικά γεμιστά
Ab logo
  • Κοκοράκια ατομικά γεμιστά
Κοκοράκια ατομικά γεμιστά

Κοκοράκια ατομικά γεμιστά

by Βίκυ Σμυρλή
Average
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

8 servings
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια)
  • από το ψήσιμο (για το μαρινάρισμα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαύρη (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια)
  • 25 (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια) κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • πορτοκάλι (για το μαρινάρισμα)
  • 4 κoυταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (για το ταψί)
  • 20 κάστανα,βρασμένα, καθαρισμένα (για τη γέμιση)
  • 20 (για τη γέμιση) δαμάσκηνα,δίχως τα κουκούτσια
  • 1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη (για τη γέμιση)
  • 20 (για τη γέμιση) κύβοι από μπέικον
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κιλό κιμά βόειο (για τη γέμιση)
  • 8 κοκοράκια,μικρά,καθαρισμένα, δίχως κόκκαλα
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια)
  • από το ψήσιμο (για το μαρινάρισμα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαύρη (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια)
  • 25 (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια) κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • πορτοκάλι (για το μαρινάρισμα)
  • 4 κoυταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (για το ταψί)
  • 20 κάστανα,βρασμένα, καθαρισμένα (για τη γέμιση)
  • 20 (για τη γέμιση) δαμάσκηνα,δίχως τα κουκούτσια
  • 1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη (για τη γέμιση)
  • 20 (για τη γέμιση) κύβοι από μπέικον

Start cooking

Πλένετε τα κοκοράκια και τα στεγνώνετε. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Κρατάτε από 4 κύβους μπέικον, δαμάσκηνα και κάστανα για να τα ψήσετε μαζί με τα κοκοράκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τους υπόλοιπους κύβους μπέικον και τον κιμά και τα γυρίζετε για λίγο μέσα στο λάδι. Ρίχνετε στη γέμιση το τριμμένο μήλο, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει τελείως και γεμίζετε τα κοκοράκια. Ράβετε το άνοιγμα με χοντρή κλωστή και βάζετε τα κοκοράκια σε σκεύος για το φούρνο. Ρίχνετε στο σκεύος το κρασί και τα ψήνετε στους 180oC για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζετε, προσθέτετε στο σκεύος τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και το μπέικον που κρατήσατε και ψήνετε τα κοκοράκια για άλλη μία ώρα στους 160oC βαθμούς.Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με τους χυμούς από το ταψί και με το χυμό από πορτοκάλι.

Για τα κρεμμυδάκια

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέσα στο βούτυρο. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα γυρίζουμε για λίγο με τη ζάχαρη για να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά.


Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 8 servings