Κοκοράκια ατομικά γεμιστά
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yet
Ingredients for 8 People
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (για το ταψί)
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 8 κοκοράκια,μικρά,καθαρισμένα, δίχως κόκκαλα
- 1/2 κιλό κιμά βόειο (για τη γέμιση)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη (για τη γέμιση)
- 20 (για τη γέμιση) κύβοι από μπέικον
- 1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη (για τη γέμιση)
- 20 (για τη γέμιση) δαμάσκηνα,δίχως τα κουκούτσια
- 20 κάστανα,βρασμένα, καθαρισμένα (για τη γέμιση)
- 4 κoυταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- πορτοκάλι (για το μαρινάρισμα)
- Πιπέρι (Για τη γέμιση)
- 25 (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια) κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαύρη (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια)
- από το ψήσιμο (για το μαρινάρισμα)
- 150 γρ. βούτυρο (για το συνοδευτικό, τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια)
- Αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Πλένετε τα κοκοράκια και τα στεγνώνετε. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Κρατάτε από 4 κύβους μπέικον, δαμάσκηνα και κάστανα για να τα ψήσετε μαζί με τα κοκοράκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τους υπόλοιπους κύβους μπέικον και τον κιμά και τα γυρίζετε για λίγο μέσα στο λάδι. Ρίχνετε στη γέμιση το τριμμένο μήλο, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει τελείως και γεμίζετε τα κοκοράκια. Ράβετε το άνοιγμα με χοντρή κλωστή και βάζετε τα κοκοράκια σε σκεύος για το φούρνο. Ρίχνετε στο σκεύος το κρασί και τα ψήνετε στους 180oC για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζετε, προσθέτετε στο σκεύος τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και το μπέικον που κρατήσατε και ψήνετε τα κοκοράκια για άλλη μία ώρα στους 160oC βαθμούς.Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με τους χυμούς από το ταψί και με το χυμό από πορτοκάλι.
Για τα κρεμμυδάκια
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέσα στο βούτυρο. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα γυρίζουμε για λίγο με τη ζάχαρη για να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά.