Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το καυτό τσάι και ρίχνουμε το σαφράν. Βυθίζουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες, και τα μουσκεύουμε για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα ξερά φρούτα στραγγισμένα από το τσάι, τα κάστανα, το γιαούρτι και την
αμυγδαλόσκονη. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ΊC.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της κρούστας.
- Γεμίζουμε τον κόκορα με το μείγμα της γέμισης, και ράβουμε το άνοιγμα με σακοράφα και σπάγκο ή το στερεώνουμε με τα ειδικά μεταλλικά κλιπς μαγειρικής.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά την εξωτερική επιφάνειά του και αλείφουμε με μια ποσότητα από το μείγμα της κρούστας.
- Μεταφέρουμε τον κόκορα σε μεγάλη και βαθιά γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι, αλείφουμε και πάλι με όσο μείγμα κρούστας έχει περισσέψει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι η πέτσα του κόκορα να ροδίσει καλά και το ψαχνό του να μαλακώσει.
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το καυτό τσάι και ρίχνουμε το σαφράν. Βυθίζουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες, και τα μουσκεύουμε για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα ξερά φρούτα στραγγισμένα από το τσάι, τα κάστανα, το γιαούρτι και την
αμυγδαλόσκονη. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ΊC.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της κρούστας.
- Γεμίζουμε τον κόκορα με το μείγμα της γέμισης, και ράβουμε το άνοιγμα με σακοράφα και σπάγκο ή το στερεώνουμε με τα ειδικά μεταλλικά κλιπς μαγειρικής.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά την εξωτερική επιφάνειά του και αλείφουμε με μια ποσότητα από το μείγμα της κρούστας.
- Μεταφέρουμε τον κόκορα σε μεγάλη και βαθιά γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι, αλείφουμε και πάλι με όσο μείγμα κρούστας έχει περισσέψει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι η πέτσα του κόκορα να ροδίσει καλά και το ψαχνό του να μαλακώσει.