Κόκορας κρασάτος
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- περίπου 2 κιλά κόκορα
- 2,5 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κύβους ζωμού κότας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 15 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 250 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα
- 125 γρ. μπέικον σε κύβους
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 1/4 κουτ. Γλυκού θυμάρι
- 125 γρ. βούτυρο
- 1,5 φλιτζάνια κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Αγιωργίτικο)
- 1/3 φλιτζάνι κονιάκ
Shop this recipe
Essential ingredients
7069573
7069482
7064239
7064224
Load 4 more products
Start cooking
Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες. Αφού τον τσιγαρίσουμε, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια, και μετά τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε 60 γρ. βούτυρο και βάζουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί λίγο. Προσθέτουμε νερό, τον κόκορα και τα μπαχαρικά. Αφού μισοβράσει ρίχνουμε ξανά το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτουμε το κρασί και το κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με ξινή μυζήθρα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7069573
7069482
7064239
7064224
Load 4 more products