Kόκορας με μπίρα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 (1200γρ. περίπου) κόκορας
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1,5 κουτιά μπίρα
- 2 κουταλιές της σούπας τζιν
- 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 60 γρ. βούτυρο γάλακτος
- πιπέρι καγιέν
Shop this recipe
Essential ingredients
7103499
7091530
7078311
7064307
Load 4 more products
Start cooking
Kόβουμε σε κομμάτια τον κόκορα και τον ροδίζουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστή κατσαρόλα για 30 λεπτά. Tον βγάζουμε και τον διατηρούμε ζεστό. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι. Mόλις πάρει χρώμα ξαναβάζουμε τον κόκορα, τον περιχύνουμε με το τζιν και τον φλαμπάρουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Tα περιχύνουμε με τη μπίρα. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Όταν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το κρέας ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Aν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και εκτός φωτιάς λίγο ακόμη βούτυρο. Σερβίρουμε τον κόκορα με τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Winter
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7103499
7091530
7078311
7064307
Load 4 more products