Recipe Search ResultsΚοκορετσάκια μικρά φούρνου
Ab logo
  • Κοκορετσάκια μικρά φούρνου

Κοκορετσάκια μικρά φούρνου

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Aperitif
Κοκορετσάκια μικρά φούρνου

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 (κατά προτίμηση από μικρό ζώο, κατσίκι ή αρνάκι) συκωταριά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 αρνίσια αντεριά
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    This item is no longer available
    7064496
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    This item is no longer available
    7133875
  • Start cooking

    Για τα κοκορετσάκια: Καθαρίζετε πολύ καλά, πλένετε και χωρίζετε τα μέρη της συκωταριάς. Την καρδιά δεν την χρησιμοποιείτε. Κρατάτε το συκώτι, το πνευμόνι και τα γλυκάδια. Τα βάζετε σε ξύλο κοπής και τα κόβετε σε μήκος όσο ένα στυλό και πάχος όσο ένα δάχτυλο. Πλένετε την αντεριά καλά. Βάζετε μία λωρίδα συκώτι, μία λωρίδα πνευμόνι και μία λωρίδα γλυκάδια. Τα κάνετε δεματάκι και το κρατάτε με το ένα σας χέρι. Παίρνετε το αντεράκι με το άλλο σας χέρι και αρχίζετε να το τυλίγετε το δεματάκι γύρω - γύρω από τη μία άκρη ως την άλλη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στερεώνετε την άκρη από το αντεράκι μέσα στο κοκορετσάκι. Αν θέλετε, στα δεματάκια που φτιάχνετε, μπορείτε να βάλετε μέσα από ένα κλωνάρι άνηθο, φύλλα από φρέσκα σκόρδα και μαρουλόφυλλα. Εάν φτιάξετε πολλά κοκορετσάκια (από μια μέτρια συκωταριά φτιάχνετε 10 -12), μπορείτε να τα διατηρήσετε για 2 ημέρες στη συντήρηση ή αλλιώς στην κατάψυξη. Βράζετε, με λίγο αλάτι και σε σιγανή φωτιά τα κοκορετσάκια για 10 λεπτά, τα σουρώνετε καιαφήνετε να κρυώσουν.Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το πράσο και τον άνηθο και τα μαραίνετε στο τηγάνι με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό έως ότου πιούνε τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5-6 λεπτά να γυαλίσουν, όχι να πάρουν χρώμα. Κόβουμε τα κοκορετσάκια σε μπουκιές και τα ρίχνετε στα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Αφήνετε για 5 λεπτά το φαγητό στη φωτιά και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ρηχό ταψάκι. Πασπαλίζετε με άνηθο και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Easter
    Lunch
    Spring,Summer
    Aperitif
    • Κοκορετσάκια μικρά φούρνου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    This item is no longer available
    7064496
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    This item is no longer available
    7133875