Recipe Search ResultsΚοκορετσάκια στο φούρνο
Ab logo
  • Κοκορετσάκια στο φούρνο

Κοκορετσάκια στο φούρνο

by Τίνα Webb

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Easter
Aperitif
Κοκορετσάκια στο φούρνο

Ingredients for 8 People

8 People
  • 2 αρνίσια συκωταριά
  • 1,5 κιλά έντερα αρνίσια
  • 2 μπόλιες
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σούβλες μικρές (για μεγάλα σουβλάκια)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Πλένετε τα έντερα και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.Πλένετε την συκωταριά, την στραγγίζετε και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Πασπαλίζετε τη συκωταριά με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε με τα συκωτάκια. Περνάτε εναλλάξ στις σούβλες κομμάτια από τη συκωταριά ώστε να μην είναι όλο συκωτάκια ή όλο πνευμόνια. Βάζετε πχ. πνευμόνι,σπλήνα, γλυκάδι, συκώτι). Αφού τα περάσετε όλα στις σούβλες τυλίγετε τις μπόλιες γύρω από το κοκορέτσι.Παίρνετε το έντερο και το στρίβετε πάνω κάτω στη σούβλα. Τυλίγετε γύρω - γύρω με τα έντερα μέχρι να καλυφθούν τα συκωτάκια. Αλείφετε τα κοκορετσάκια με χυμό λεμονιού και ψήνετε στη σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν (περίπου 1 1/2 ώρα). Αφήνετε τα κοκορετσάκια να σταθούν για 10-15 λεπτά και τα κόβετε σε ροδέλες.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring,Summer
Aperitif
  • Κοκορετσάκια στο φούρνο

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen