Κοκτέιλ ροδάκινων με σορμπέ ροδάκινου
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Romantic Meal
Drinks and Cocktails
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 λευκόσαρκο ροδάκινο
- 1/2 ποτήρι νερό (για το σορμπέ)
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού (για το σορμπέ)
- 90 γρ. ζάχαρη (για το σορμπέ)
- 3 κουταλιές γλυκό κρασί Λήμνου ή Σάμου
- 1 κουταλιά μέλι
- 100 γρ. καθαρισμένα ώριμα λευκόσαρκα ροδάκινα ή γιαρμάδες (για το σορμπέ)
- 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
- 2 γιαρμάδες
- 1 νεκταρίνι
- 4 φρέσκα βερίκοκα
- παπαρουνόσπορους ή τριμμένα φιστίκια Αιγίνης (για πασπάλισμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7062945
7070127
7139834
7135652
Load 4 more products
Start cooking
Ετοιμάζετε το σορμπέ. Πολτοποιείτε τα καθαρισμένα ροδάκινα στο μίξερ. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το ανακατεύετε με τον πολτό των φρούτων.Μεταφέρετε το μίγμα σε ανοξείδωτο σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για 6 τουλάχιστον ώρες. Στο διάστημα αυτό, κάθε τόσο το αφρατεύετε με πιρούνι. Πλένετε και καθαρίζετε τα φρούτα από φλούδες και κουκούτσια.Τα κόβετε σε κύβους. Λιώνετε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα ροδάκινα μαζί με το μέλι για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε 5 λεπτά ακόμα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Τα μοιράζετε σε 4 πιάτα και βάζετε δίπλα στα σοταρισμένα φρούτα με το ειδικό κουτάλι του παγωτού από μία μπάλα σορμπέ. Πασπαλίζετε το πιάτο με παπαρουνόσπορους ή τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Dinner
Spring,Summer
Drinks and Cocktails
Shop this recipe
Essential ingredients
7062945
7070127
7139834
7135652
Load 4 more products