Recipe Search ResultsΚολοκυθάκια Βαρκούλες με Κιμά Κοτόπουλου και Μπεσαμέλ Γιαουρτιού
Ab logo
  • Κολοκυθάκια Βαρκούλες με Κιμά Κοτόπουλου και Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Κολοκυθάκια Βαρκούλες με Κιμά Κοτόπουλου και Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

by The Foodie Corner(http://www.thefoodiecorner.gr/)
Στη νέα #MadewithAB συνταγή συνδυάζουμε το κλασσικό με το φρέσκο και το light! Η The Foodie Corner προτείνει κολοκυθάκια βαρκούλες με κιμά κοτόπουλου και μπεσαμέλ γιαουρτιού και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό γεύμα!

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κολοκυθάκια Βαρκούλες με Κιμά Κοτόπουλου και Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ingredients for 4 People

4 People
  • 6 κολοκυθάκια, μεγάλα (για τα κολοκυθάκια)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα κολοκυθάκια)
  • 400 g τομάτες, ΑΒ ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες, με κρεμμύδι (για τα κολοκυθάκια)
  • 650 g κιμάς από κοτόπουλο μπούτι (για τα κολοκυθάκια)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές τομάτας (για τα κολοκυθάκια)
  • 1,5 πάπρικα, γλυκιά (για τα κολοκυθάκια)
  • 1,5 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό (για τα κολοκυθάκια)
  • 1,5 κουτ. γλυκού αλάτι (για τα κολοκυθάκια)
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος και φρέσκος (για το γαρνίρισμα)
  • 3/4 κουτ. γλυκού πιπέρι, μαύρο, φρεσκοτριμμένο (για τα κολοκυθάκια)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τα κολοκυθάκια)
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικου (για τα κολοκυθάκια)
  • 600 g γιαούρτι, ΑΒ στραγγιστό από αγελαδινό γάλα με ανθόγαλα, 2% λιπαρά (για τη μπεσαμέλ)
  • 150 g κασέρι, τριμμένο (για τη μπεσαμέλ)
  • 3 αβγά, ΑΒ φρέσκα κλωβοστοιχίας Α’ κατηγορίας Μεσαία 53-63g (για τη μπεσαμέλ)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Οδηγίες για τα κολοκυθάκια:1. Κόβουμε στη μέση κατά μήκος τα κολοκυθάκια (κρατώντας τις άκρες τους), αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα μυτερό κουταλάκι και το φυλάμε για άλλη χρήση.2. Τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε ένα μεγάλο ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και το αφήνουμε στην άκρη.3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, «σπάμε» γρήγορα το κρέας ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια.4. Όταν φύγει το ροζ χρώμα από το κρέας (περίπου στα 2’), ρίχνουμε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. 5. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το θυμάρι και το πιπέρι σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα για περίπου 10’, για να γίνει στεγνή. 6. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικου.7. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια στο ταψί με την σάλτσα κιμά, πατώντας τη γέμιση για να γίνει επίπεδη.8. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τα αβγά και 100g κασέρι, περιχύνουμε το μίγμα πάνω στα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.9. Ψήνουμε για 15’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζουμε για άλλα 25’ ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό. Εάν χρειαστεί στο ενδιάμεσο γυρνάμε το ταψί για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα σε όλες τις πλευρές.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Κολοκυθάκια Βαρκούλες με Κιμά Κοτόπουλου και Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Shop this recipe

Essential ingredients