Κολοκυθάκια γεμιστά με ξινομυζήθρα και άνηθο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Aperitif

Ingredients for 4 People
- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 τριμμένο φινόκιο
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ξινομυζήθρα ή κατίκι
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, ελάχιστο αλάτι και βράζουμε για λίγο τα κολοκυθάκια (πρέπει να παραμείνουν τραγανά). Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από την ποιότητα του κολοκυθιού, αλλά δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 7-8 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα κόβουμε στα δύο και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους πολύ προσεκτικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, τον άνιθο, το φινόκιο και με αυτό το μίγμα γεμίζουμε το εσωτερικό του κάθε κολοκυθιού. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Aperitif