facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο
Ab logo
  • Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο
Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο

Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο

by #MadeWithAB
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ
Easy
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 500 g κολοκυθάκια μικρά, πλυμένα και κομμένα στα 4, σε μπαστουνάκια στενόμακρα
  • 600 g γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 600 g μελιτζάνες τσακώνικες, σε μικρά κομμάτια, ξεπικρισμένες (αλατισμένες στο σουρωτήρι για 30 λεπτά )
  • 500 g διάφορες πιπεριές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
  • 1 κ. σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κλαράκια θυμάρι
  • 500 g κολοκυθάκια μικρά, πλυμένα και κομμένα στα 4, σε μπαστουνάκια στενόμακρα
  • 600 g γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 600 g μελιτζάνες τσακώνικες, σε μικρά κομμάτια, ξεπικρισμένες (αλατισμένες στο σουρωτήρι για 30 λεπτά )
  • 500 g διάφορες πιπεριές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
  • 1 κ. σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κλαράκια θυμάρι

Start cooking

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σχετικά μεγάλο ταψί και μετά στρώνουμε τα λαχανικά, ώστε να μισοκαλύπτει σχετικά το ένα το άλλο.Ψήνουμε στους 170°C για 30’, βγάζουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην τα λιώσουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και να μελώσουν, για περίπου 30-40’ ακόμα.Αποσύρουμε απ’ τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό για 5-10’ να πέσει ο βρασμός και σερβίρουμε συνοδεύοντας με χυμό λεμονιού, ταραμοσαλάτα ή/και ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι και βασιλικό, και χωριάτικο ζυμωτό ψωμί. ΤΙΠ: Το μυστικό είναι στο κόψιμο, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Φροντίζουμε λοιπόν τα λαχανικά να έχουν το ίδιο πάχος είτε είναι κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια είτε σε κύβους.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses