Recipe Search ResultsΚολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί
Ab logo
  • Κολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί

by #MadeWithAB
Μια συνοδευτική πίτα για το πασχαλινό τραπέζι

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Easter
Starters & nibbles
Κολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί

Ingredients for 8 People

8 People
  • 6 φύλλο κρούστας
  • 1200 g κολοκυθάκια
  • 400 g τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 6 φύλλα δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/4 κ/γ κύμινο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού αλατίσουμε πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να φύγουν τα υγρά τους . 2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 2’, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα 5’ περίπου. 3. Προσθέτουμε το κύμινο, το πιπέρι, λίγο αλάτι και αποσύρουμε. 4. Όταν το μείγμα κρυώσει προσθέτουμε τα αβγά, τον δυόσμο, τα πράσα, τον άνηθο και τη φέτα. 5. Σε μέτριο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 6. Απλώνουμε τη γέμιση,κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε σε κομμάτια. 7. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της κολοκυθόπιτας, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 50’
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Starters & nibbles
  • Κολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί