Recipe Search ResultsΚολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο
Ab logo
  • Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
  • μπόλικο βασιλικό και δυόσμο (για τη σάλτσα)
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα κολοκύθια ψιλοτριμμένα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 3 αβγά
  • 1 ματσάκι από δυόσμο και βασιλικό ψιλοκομμένα
  • μοσχοκάρυδο
  • 20 τοματάκια κομμένα στα δύο (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό τομάτας (για τη σάλτσα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Βασιλικός  25 gr
    This item is no longer available
    7133884
  • Start cooking

    Σε μία κατσαρόλα βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζετε και το απλώνετε σε μια βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσει. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια πολτοποιημένα. Τα φέρνετε 3-4 βόλτες και μετά τα αφήνετε να σιγοβράσουν και να τραβήξουν τα υγρά τους. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε το μίγμα από τα κολοκύθια με το ρύζι. Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη γραβιέρα, το γάλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό με τον δυόσμο, ελάχιστο αλάτι, μοσχοκάρυδο και στο τέλος τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το παραπάνω μίγμα σε ένα στρογγυλό λαδωμένο ταψί (Νο 36-38) και ψήνετε στον φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά και μέχρι η κρούστα από πάνω  να πάρει ένα ωραίο πυρόξανθο χρώμα.Για τη σάλτσα: σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα τοματάκια κομμένα στα δύο, το λευκό κρασί, το χυμό τομάτας και μπόλικο βασιλικό και δυόσμο. Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μόλις για 5 λεπτά. Κόβετε την κολοκυθοριζόπιτα σε τρίγωνα κομμάτια και την συνοδεύετε με την πλούσια και αρωματική σάλτσα τομάτας.


    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Spring,Summer
    Main courses
    • Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Βασιλικός  25 gr
    This item is no longer available
    7133884