Start cooking
Σοτάρουμε τον κιμά στο βούτυρο ανακατεύοντας και πιέζοντάς τον να γίνει σπυρωτός, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τα μήλα, συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το μέλι και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε την γέμιση στην κοιλιά της κότας και την ράβουμε με σπάγκο μαγειρικής. Σκεπάζουμε την κάτω πλευρά του πουλερικού με τις φέτες μπέικον, τις οποίες στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Τοποθετούμε τη γεμισμένη κότα σε πυρίμαχο σκεύος ή σε γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το γλυκάνισο, το κρασί και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Στην 1 ώρα ξεσκεπάζουμε το κοτόπουλο, ελέγχουμε τα υγρά και εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό. Στην 1½ ώρα το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει.