facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚότα γεμιστή με κάστανα και μήλα
Ab logo
  • Κότα γεμιστή με κάστανα και μήλα
Κότα γεμιστή με κάστανα και μήλα

Κότα γεμιστή με κάστανα και μήλα

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 6 -8 δαμάσκηνα, μουλιασμένα σε κονιάκ (χωρίς κουκούτσια)
  • 2 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ( ή κοτόπουλου από μπούτι)
  • 1 κότα περίπου 2 κιλά
  • 6 -8 κάστανα, κομμένα στην μέση
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 -3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 6 φέτες μπέικον
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 ml μοσχάτο γλυκό κρασί
  • 6 -8 δαμάσκηνα, μουλιασμένα σε κονιάκ (χωρίς κουκούτσια)
  • 2 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ( ή κοτόπουλου από μπούτι)
  • 1 κότα περίπου 2 κιλά
  • 6 -8 κάστανα, κομμένα στην μέση
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 -3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 6 φέτες μπέικον
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 ml μοσχάτο γλυκό κρασί

Start cooking

Σοτάρουμε τον κιμά στο βούτυρο ανακατεύοντας και πιέζοντάς τον να γίνει σπυρωτός, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τα μήλα, συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το μέλι και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε την γέμιση στην κοιλιά της κότας και την ράβουμε με σπάγκο μαγειρικής. Σκεπάζουμε την κάτω πλευρά του πουλερικού με τις φέτες μπέικον, τις οποίες στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Τοποθετούμε τη γεμισμένη κότα σε πυρίμαχο σκεύος ή σε γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το γλυκάνισο, το κρασί και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Στην 1 ώρα ξεσκεπάζουμε το κοτόπουλο, ελέγχουμε τα υγρά και εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό. Στην 1½ ώρα το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Autumn,Winter
Main courses

Shop recipe for 6 servings