facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα
Ab logo
  • Κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και  πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα
Κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και  πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα

Κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα

by #MadeWithAB
Easy
>60'
1/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 μεσαίο κοτόπουλο
  • 3 kg πατάτες baby
  • 200 g κασέρι
  • 3 πορτοκάλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ/σ μουστάρδα
  • 1/2 κ/γ ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ/γ ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ/γ σπόροι κόλιανδρος σπασμένοι
  • 1 κ/γ κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 κ/σ βούτυρο παγωμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 μεσαίο κοτόπουλο
  • 3 kg πατάτες baby
  • 200 g κασέρι
  • 3 πορτοκάλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ/σ μουστάρδα
  • 1/2 κ/γ ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ/γ ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ/γ σπόροι κόλιανδρος σπασμένοι
  • 1 κ/γ κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 κ/σ βούτυρο παγωμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, και με τη φλούδα τους, για 10’ σε άφθονο αλατισμένο νερό. 2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. 3. Ανοίγουμε το κοτόπουλο στη μέση και το γεμίζουμε με το κασέρι και τα σκόρδα. 4. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών που ετοιμάσαμε. 5. Τοποθετούμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο και από γύρω από τις πατάτες. 6. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό από τα 3 πορτοκάλια, το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και περιχύνουμε τις πατάτες. 7. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 90’. 8. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 20’ ακόμη χωρίς καπάκι.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses