Recipe Search ResultsΚοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά
Ab logo
  • Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά

Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά

by #MadeWithAB

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά

Ingredients for 5 People

5 People
  • 2 kg κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 συσκευασία τοματάκια κονκασέ
  • 1 κ/γ πελτές τομάτας
  • 250 g γλυκός τραχανάς
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 500 ml νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • τριμμένη φέτα
  • γιαούρτι

Start cooking

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. 2. Μόλις ροδίσει καλά το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2’. 3. Βάζουμε και πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί, πάντα σε δυνατή φωτιά. 4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ , προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, τον τοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. 5. Ρίχνουμε και το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 40’ τουλάχιστον για να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. 6. Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε τον τραχανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (έως 50ml) και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς στην κατσαρόλα για 10’ περίπου. 7. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό είτε με τριμμένη φέτα από πάνω είτε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά