Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 2 People
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 g φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
- 100 g φασολάκια
- 1 ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
- 100 g ανανάς, σε μέτρια κομμάτια
- 1 μηλόξιδο (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας ρύζι
- 8 μικρά γλυκά καλαμπόκια
- 3 κουτ. σούπας χυμός ανανά
- 100 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
Start cooking
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε να αλλάξουν χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι (αν το χρησιμοποιήσουμε), αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα φασολάκια, τον ανανά και τα καλαμπόκια, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό ανανά και τον ζωμό ή το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το υγρό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Chinese
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses