Recipe Search ResultsΚοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας
Ab logo
  • Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 στήθοι κοτόπουλου φιλεταρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ρύζι μπασμάτι ή άλλο ινδικό ρύζι βρασμένο
  • καρύδα για πασπάλισμα
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400ml)
  • τζίντζερ
  • 2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουταλιά κάρυ
  • 1 φλιτζάνι ανανά κονσέρβας, σε κύβους
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες φρέσκιες καρύδες (θα χρειαστούν για το σερβίρισμα του φαγητού)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το κάρυ και 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το γάλα καρύδας, χαμηλώνετε τη φωτιά, (το γάλα καρύδας δεν αγαπά τη δυνατή φωτιά) αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 15 λεπτά. Προσθέτετε τον ανανά μαζί με λίγο από το ζουμί του και βράζετε 5 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη καρύδα και σερβίρετε μαζί με το βρασμένο ρύζι στα πιάτα ή ανθέλετε, για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση του φαγητού, μέσα σε «μπολ» φρέσκιας καρύδας.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Shop this recipe

Essential ingredients