Κοτόπουλο με σάλτσα από λιαστή ντομάτα και τυριά
by Εύα Μονοχάρη
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 200 g λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50 ml λευκό κρασί
- 200 ml ζωμός κοτόπουλο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 150 g τυρί κρέμα
- 200 g φέτα
- 100 g γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 1 κ.γ. πάστα ελιάς
- 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Start cooking
1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και το ψήνουμε στον φούρνο για 35’. 2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τοματοπελτέ για 2’ και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. 3. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ρίγανη, τον βασιλικό, την πάστα ελιάς, και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5’. 4. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη φέτα και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και μόλις λιώσουν αποσύρουμε. 5. Τέλος, περιχύνουμε το ζεστό ψημένο κοτόπουλο με τη σάλτσα. 6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ. Tips: -Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια αντίστοιχα τυριά μας αρέσουν. -Είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι γιατί τα περισσότερα υλικά είναι αλμυρά.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring
Main courses