Κοτόπουλο μουσταρδάτο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Sunday Course,Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο περίπου 1½ κιλό
- 1,5 κιλό πατάτες μικρές, με τη φλούδα τους, πλυμένες καλά
- 20 ντοματίνια χαραγμένα ελαφρώς χιαστί
- 200 γρ. μουστάρδα, απαλή
- λίγο γλυκό μπούκοβο (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)
- 1 κ. σ. μέλι
- 10 φύλλα πλατύφυλλος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 100 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο
- 1 λεμόνι, σε λεπτές ροδέλες
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7145891
7064162
7063697
7068212
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τον βασιλικό, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε το κοτόπουλο μέσα- έξω με το μισό από το μείγμα της μουστάρδας. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε στο εσωτερικό του το κομμένο λεμόνι. Ρίχνουμε στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα της μουστάρδας τις πατάτες και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα σκορπίζουμε, μαζί με τα υγρά του μπολ, γύρω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει το κοτόπουλο.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Sunday Course,Everyday recipe
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7145891
7064162
7063697
7068212
Load 4 more products